Uw bedrijf verzekeren

Bij het starten van een bedrijf moet u net als iedere werkgever rekening houden met bepaalde risico's. Het verschil is dat u dit nu allemaal zelf moet regelen en moet bekijken op welke vlakken het nodig is de onderneming te verzekeren. Afhankelijk van welk bedrijf u bent gestart, kan er worden gekozen voor een aantal verzekeringen. Deze zijn zeker niet allemaal noodzakelijk. Het is aan u om hier een selectie uit te maken. Er wordt bijvoorbeeld aangeraden, na te gaan welke verzekeringen ondernemers met een vergelijkbaar bedrijf hebben afgesloten.

Welke bedrijfsverzekeringen zijn er?

Zoals gezegd zijn er verschillende verzekeringen die u kunt afsluiten. Een freelancer heeft andere verzekeringen nodig dan een ondernemer met een bv. Hieronder volgen een aantal verzekeringen, die handig kunnen zijn voor uw bedrijf. Een verzekering die voor verschillende rechtsvormen noodzakelijk is is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hiermee bent u verzekerd voor bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of schade aan spullen veroorzaakt door u of door derden. Een andere verzekering waar u aan kunt denken is de pensioenverzekering. Hiermee wordt een bedrag veilig gesteld voor uw pensioen. Naast een verzekering voor uw oude dag, kunt u ook ziek worden of inkomensverlies leiden door arbeidsongeschiktheid. Hier kan een zorgverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering voor worden afgesloten. Ondernemen brengt altijd risico's met zich mee. Wanneer er bijvoorbeeld conflicten ontstaan tijdens het ondernemen, worden de kosten voor een advocaat gedekt door de rechtsbijstandsverzekering. Een andere belangrijke verzekering voor u bedrijf is de inventaris- en goederenverzekering. Met deze verzekering is uw inboedel verzekerd tegen onder andere brand of inbraak.

Juridische aspecten bij verzekeren van uw bedrijf

Wanneer de verzekeringen voor uw onderneming zijn uitgezocht en afgesloten, vergeet dan niet ook te kijken naar een aantal juridische aspecten. Voor elke onderneming zijn algemene voorwaarden van belang. Hierin staat aan welke rechten en plichten uw klanten moeten voldoen. Laat de algemene voorwaarden altijd nakijken door een jurist, om te voorkomen dat er foutieve informatie in staat. U kunt er ook voor kiezen een concurrentiebeding af te sluiten. Hier staan regels voor werknemers waaraan zij zich na het beëindigen van de arbeidsovereenkomst aan moeten houden. Heeft u een webshop, dan is het ook belangrijk goede leveringsvoorwaarden op te stellen. Dit voorkomt teleurstellingen bij uw klanten.

© 2024 ABCDirect.nl | Sitemap