Online marketing

Wanneer u gestart bent met het online ondernemerschap, dan is het natuurlijk wel van belang dat uw website of webshop onder de aandacht van de doelgroep wordt gebracht. Zonder klanten is uw online bedrijfje namelijk geen lang leven beschoren. Dat is precies waar Online Marketing belangrijk wordt. Middels het inzetten van de juiste online tools, kunt u uw producten onder de aandacht brengen van de doelgroep, zodat deze uw product zullen afnemen en u uiteindelijk een fijne winst zullen bezorgen. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Zoekmachine vriendelijk

Allereerst is het van belang om uw website goed in te richten voor zoekmachines. U wilt natuurlijk dat mensen op uw website terecht komen wanneer ze via google zoeken op uw product of dienst. Wanneer een website door Google in eerste instantie al niet goed wordt geïndexeerd, dan zal deze nooit helemaal boven in de zoekresultaten verschijnen. Dit heeft ook gedeeltelijk te maken met de code en opbouw van de website, dus wellicht is het een goed idee dat u hier een professional naar laat kijken. Een ander aspect is de links naar uw website. Bij goede content zullen deze links vanzelf worden gelegd. Maar vaak is een handje helpen geen slecht idee. Een linkbuilding bureau zoals bestebloggers.nl kan u dan helpen.

Tekstuele invulling

Vervolgens dient u uw website te voorzien van teksten. Wanneer Google niet “leest” dat een bepaald product wordt aangeboden, dan zal de desbetreffende shop ook nooit in de zoekresultaten verschijnen op deze term. Maak dus teksten over de producten waarop u gevonden wilt worden. Maak deze ook van een goede lengte, zodat de zoekmachines zien dat u daadwerkelijk “verstand van zaken heeft”, waardoor zoekmachines eerder geneigd zijn om mensen door te sturen naar uw shop of site.

Andere vormen van online marketing

Wanneer uw website helemaal up & running is, dan kan er gekeken worden naar andere vormen van online marketing. Hierbij valt te denken aan email marketing en zoekmachine advertenties. Email marketing is eigenlijk alleen nuttig wanneer u reeds een email bestand heeft opgebouwd, bijvoorbeeld met mensen die ooit een aankoop bij u hebben gedaan. Koude acquisitie via gekochte emailadressen wordt niet gewaardeerd en zal uw webshop meer kwaad dan goed doen. Verder kunt u kiezen voor SEA, ofwel Search Engine Advertising (zie wat is seo en sea). Uw advertentie komt dan in de betaalde Google zoekresultaten te staan. Deze vorm van adverteren kunt u het beste door een professional laten doen, of u kunt de hulp van Google inschakelen.

© 2024 ABCDirect.nl | Sitemap