De ScheidingsMediator Eindhoven

Bedrijf in de spotlight: Dé ScheidingsMediator in Eindhoven

U besluit te gaan scheiden en daardoor belandt u in een moeilijke én onzekere levensfase. Veel dingen zullen gaan veranderen, hoe gaat u hier mee om? Dé ScheidingsMediator Eindhoven kan u als geen ander de weg wijzen naar een nieuwe toekomst.

Waarom een scheidingsmediator in Eindhoven? 

Door emoties kan het een goed idee lijken om de strijd met elkaar aan te gaan en de rechter te laten oordelen. Echter zijn er een aantal belangrijke redenen waarom het inschakelen van een mediator in Eindhoven een betere optie is. De belangrijkste reden hiervan is dat er geen verliezers zijn. Een mediator in Eindhoven behartigt namelijk de belangen van beide partijen. Zo wordt er een overeenkomst opgesteld waar beide partijen volledig achter staan. Daarbij geeft mediation de beste waarborgen om samen ouder te blijven. Het zorgt ervoor dat u samen het ouderschap in de toekomst inhoud kunt blijven geven. Tevens is scheiden in Eindhoven met behulp van een mediator sneller én goedkoper dan een advocaat. Ten slotte, gaat u dankzij een scheidingsbemiddelaar ook financieel goed uit elkaar. Een scheidingsmediator combineert namelijk de regels en wetten met financiële kennis, ervaring en nodige creativiteit. 

Het scheidingsproces

Op het moment dat er besloten wordt dat u en uw partner gaan scheiden, komt er veel op u af, zowel praktisch als emotioneel gezien. Om u houvast te geven in deze onzekere fase, is hieronder een stappenplan beschreven hoe scheiden in Eindhoven er globaal uitziet. Daarbij is het van belang om te weten dat bij de meerderheid het mediationproces binnen één maand afgerond wordt, maar uiteraard bepaalt u zelf hoeveel tijd u nodig heeft. Emoties laten zich nooit aan tijd binden. 

  • Stap 1: Mededeling van wens om te scheiden 
  • Stap 2: Planning van een (gratis) informatiegesprek
  • Stap 3: Mediation sessies
  • Stap 4: Juridische vastlegging
  • Stap 5: Bekrachtiging door de rechtbank
© 2024 ABCDirect.nl | Sitemap